DAN ZA TRENING

Dajte svojim varovancem več

Vsak trening je zgodba zase. Tisti trenutek, ko je to le še en dogodek v nizu je čas za alarm. Se kdaj zalotite v katerih od naštetih situacij: Pridete na trening in oddelate isti program, iste vaje, kot ste jih že v zadnjih 14 dneh? Na treningu gledate svoje varovance in prepričani ste, da delajo dobro. Ko je konec treninga ni v vas nobenih emocij, pač konec je. Čas je, da si date eno klofuto in se vprašate, če je res to kar želite. Biti v neki coni lagodja in delati zato, da delate, ali pa hočete nekaj več, dati otrokom tisto, kar si zaslužijo. Torej nekaj več. Vsak trening mora biti zgodba zase, vsaka priprava na trening mora biti nova, "copy - paste" treningov je moderen način uporabe odsluženih metod, ki so jih včasih uporabljali prevaranti. Otroci rabijo dinamiko, spremembe in vsak dan nekaj novega. Mislite, da pri določeni vaji, ki jo otroci že dobro poznajo dajejo maksimum? Uporabite štoparico, spremenite nekaj, povečajte tekmovalnost, dajte "nagrado" za zadnjega. Naj vaši varovanci razmišljajo, obenem pa dajejo maksimum. Verjemite, kljub temu, da jim bo sedaj težje, vam bodo v prihodnosti hvaležni in s tem jim boste naredili veliko uslugo.

 
 

Luka se javlja

Luka se javlja, je naša nova rubrika, s katero vam bomo poskušali malo drugače približati, kako je v tujini. Konkretno bo naš dopisnik Luka Milanović, ki je za pol leta odšel na študijsko izmenjavo v Nemčijo.

1. del
»Jes ti onaj Slovenac«

15. 7. 2015 ob 11h, bar Točka 213, BS4, Ljubljana, Slovenija – moja pot do člana trenerskega štaba Bayern Münchna se začne. Po nekaj dneh košarkarskega odmora se srečam z Nejcem Višnikarjem, da se pogovoriva o pravkar končanem tradicionalnem Taboru KZS v Postojni. Ob pogovoru o mojem trenerskem delu v Postojni,  delu pri KD Ježica (ki se je letos mimogrede prvič po več kot desetletju uvrstila v 1. ligo v vseh mladinskih selekcijah), delu v ZDA, pogovor nanese na prihodnost. Ko mu omenim, da se septembra za pol leta odpravljam v München, se Nejcu porodi odlična ideja – Janez Drvarič in Svetislav Pešić sta zelo dobra prijatelja – poskusimo te spraviti v Bayern.


 

Čez celo Slovenijo je poletela žoga Zorana Lazarevskega, ki je s kirurško natančnostjo zadel 33 letnega Primoža Slaviča v Murski Soboti. Zoran je kot prvo vprašanje postavil: »Kdaj bomo v 1.SKL gledali kakšen klub iz Prekmurske regije?«

Takrat, ko bom jaz zadel jackpot na Euromillionen (ha ha ha). Ne, ne, malo heca pa vseeno mora bit. Glede na finančno stanje regije v kateri živim in da športni klubi niso interesantni za potencialne vlagatelje, ki imajo denar, sem prepričan, da kluba iz naše regije še lep čas ne bo med slovenskimi prvoligaši. Sicer si vsi športni delavci v klubu to zelo želimo in se trudimo za to, vendar je realnost trenutno drugačna – upamo, da bo v prihodnosti drugače.



 

 
 

Če potrebujete karkoli v zvezi s trenerstvom nam pišite!

facebook link
youtube

To sporočilo vam je bilo poslano, ker ste vpisani v bazo ZKTS

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije

Leskoškova 12, 1000 Ljubljana