Novo leto, nove obljube

7. januar 2016

Mi funkcioniramo drugače

Košarkarski koledar je nekoliko drugačen, prazniki so redko prazniki in namesto 2016, smo mi še vedno v 2015/2016. Naše leto je sezona in ko se ena zaključi je tu že nova. Kljub temu, pa smo še vedno ljudje in si lahko poleg življenjskih zaobljub, ob vstopu v novo leto, damo tudi kakšno košarkarsko. Lahko smo analitični in naredimo analizo opravljenega, presek trenutnega stanja in si začrtamo pot do konca sezone. Lahko pa smo čisto preprosti in pomislimo, kaj je tisto, kar je naša slabost, ko smo v vlogi trenerja in delamo na tem, da ta segment izboljšamo. Ni pravila, ni vzorca, moramo pa stremeti k temu, da rastemo in postajamo boljši. Srečno in zdravo vsem!

 

Seminarji in klinike v 2016

Pripravili smo vam okvirni plan klinik in seminarjev v letu 2016. V želji, da bomo to sezono še boljši, vas vabimo, da svoje predloge za predavanja in predavatelje ter delavnice in vodje delavnic podate preko spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj. Predloge sprejemamo do 14. 2. 2016. Prav tako sprejemamo predloge in ponudbe za lokacijo klinik. Lokacija mora imeti ustrezno infrastrukturo (dvorana, bivanje, hrana). Obenem pa vas seznanjamo z novim pravilnikom o udeležbi na licenčnih seminarjih in klinikah ZKTS.

 

V kratkem pa vam posredujemo tudi informacijo o tečajih za nazive.


 

 

Blog: V novo leto z novimi cilji



Ogledal sem si nekaj tekem mlajših, pa tudi na regijskem selekcioniranju in nacionalnem programu opažamo, da se je pojavila ta mala in obenem velika težavica. Prehod v napad? Ali se vam zgodi, ali pa gledate kakšno tekmo mlajših, kjer to zgleda nekako tako. Ekipa dobi skok, po navadi je to kateri od višjih igralcev, ki nato zbegano išče tistega, ki bolje vodi žogo, ta nato z 20 odboji prenese žogo v napadalno polovico, se obrne s hrbtom proti košu in nato v borbi z žogo, poskuša podati enemu od soigralcev, ki imajo težave z odkrivanjem? No to je res recimo skrajni primer, toda si upate trditi, da do tega ne prihaja?


 
 
 

Če potrebujete karkoli v zvezi s trenerstvom nam pišite!

facebook link
youtube

To sporočilo vam je bilo poslano, ker ste vpisani v bazo ZKTS

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije

Leskoškova 12, 1000 Ljubljana