Korak za korakom

10. marec 2016

Biti trener je velika odgovornost

Ko vstopiš v dvorano stopiš v svoj svet. Prostor v katerem se začne tvoje posebno življenje. Kjer ti nisi več ti, ampak si trener, učitelj, pedagog, psiholog, prijatelj. Si oseba, ki je zgled mladim, si njihov vzornik. Si pripravljen to biti? Zagotovo, saj če ne, ne bi bil trener. Toda ali si pripravljen, da si zares vse to? Imaš znanje? Vlagaš vase, se usposabljaš, izobražuješ in si iz dneva v dan boljši? Si odgovoren in vzgajaš ljudi in košarkarje ali samo si? Za tiste, ki želite več, letos pripravljamo cel kup novosti. Od možnosti udeležbe na kampu v tujini, na katerem lahko dobite neprecenljive izkušnje in ste za to tudi plačani, do možnosti udeležbe na treningih v šoli Crvene Zvezde in izmenjave trenerjev s Francijo v jeseni. Pripravljamo nove, boljše in bolj specifično usmerjene klinike. Vodje mlajših in vodje pionirskih pogonov bodo končno dobili seminar namenjen  njim, trenerji na začetku poti bodo morali imeti mentorje, dogajalo se bo še in še ... Vse za to, da bomo vsi skupaj jutri boljši in zato, da bomo vzgajali ljudi, ki bodo dobri košarkarji. Vsak od vas je pomemben in vsak od vas lahko prispeva in pusti pečat. Pečat pa ni samo rezultat tvoje ekipe. Zmage in porazi se pozabijo, tvoje delo pa ostane vtisnjeno v spomin vseh, ki si jih treniral.

 

Na delo v tujino

Štirinajst dni v tujini in neprecenljive izkušnje, ki jih lahko dobite, ob tem pa še zaslužite 500 eur. Zakaj še niste prijavljeni?

Združenje košarkarskih trenerjev razpisuje na podlagi sodelovanja s Francosko košarkarsko zvezo v Lyonu, Comite du Rhone Alpes Basketball, mesto gostujočega trenerja na CAMP D'ETE. Kamp traja dva tedna in sicer od 10. 7. 2016 do 16. 7. 2016 in 17. 7. 2016 do 23. 7. 2016. Namenjen je dečkom in deklicam v starosti od 11 do 15 let. Organizacija in stroški prevoza so v domeni kandidata (možnost dogovora z organizatorji podobnega kampa v Sloveniji, ki imajo takrat vožnjo v Francijo). Kandidat ima v času trajanja kampa plačano bivanje in prehrano, poleg tega pa dobi plačilo 500 EUR.


 

Teden na dodatnem izpopolnjevanju v Beogradu


Imate prosti teden? Se lahko dogovorite? Za vas smo pripravili ponudbo, ki vas bo ponesla v Beograd. Lahko sami, lahko s kolegi. Kaj boste tam počeli? En cel teden bo posvečen košarki. Spremljanje treningov U13, U14, U16, U18 Crvene Zvezde in članske treninge FMP. Spremljate lahko tako kolektivne, kot individualne treninge. Cena vključuje: celoten strokovni program, bivanje in polni penzion. Brezplačen ogled domačih tekem Crvene Zvezde v ABA ligi in domačem prvenstvu.

 

Kdaj greste se dogovorite med seboj in nam javite, da vam vse organiziramo. Prevoz je v lastni režiji.



 

 

 

Zamisel o mentorstvu


Vsi, ki so na začetku svoje poti in so v postopku pridobivanja naziva Trener mladih ali so ga ravno pridobili, potrebujejo mentorja. Mentorji so lahko vsi, ki potrebujejo A licenco in morajo biti vsi, ki zaprosijo za A2 licenco. 

 

Odnos varovanec – mentor je lahko le tisti obvezen del ali pa se vzpostavi daljše in dolgoročno sodelovanje. 

 

Obvezen del je določen v izjavi o mentorstvu in je obveza vsakega, ki se odloči da bo opravljal mentorstvo. Neobvezen del pa je tisto, kar vas naredi še boljše. 
Z mentorstvom ne boste povečano obremenjeni. Dovoliti si morate, da ste vi in da vas ob tem nekdo spremlja. Imeli boste dodaten par rok na treningu, ki lahko le nemo sedi v kotu ali pa ga aktivno uporabite na svojem treningu. Lahko mu le podpišete vso dokumentacijo ali pa ste kredibilni in mu dejansko pomagate s kakšno uro vašega časa. Lahko pri njemu pustite pozitivno sled ali pa le bežen spomin. 

 

Vsako leto bo potekal tudi izbor najboljšega mentorja, ki mu bo ZKTS omogočil brezplačno udeležbo na eni domači ali tuji kliniki v Evropi.

 

To je ideja, ki pa bo postala resničnost v kratkem, mogoče lahko tudi podaš kakšen dober predlog ... 


 

 

 
 

Če potrebujete karkoli v zvezi s trenerstvom nam pišite!

facebook link
youtube

To sporočilo vam je bilo poslano, ker ste vpisani v bazo ZKTS

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije

Leskoškova 12, 1000 Ljubljana