Pojdi po svoji poti

16. marec 2016

Življenje ima svojo pot

Včasih se nam zazdi, da so nas postavili na avtocesto življenja, kjer ne najdemo odcepa, ki bi vodil do našega cilja. Usmerjajo nas skozi predore in zdi se, da tavamo v temi, iz dneva v dan starejši in ograjeni z vseh strani od ljudi, ki nas omejujejo. Med tem pa sanjamo svoje sanje, imamo svoje želje, ki jih ne znamo uresničiti. Ustaviti se res ne moremo, lahko pa sledimo svojim sanjam in najdemo svoj izvoz, ter se zapeljemo po naši poti. Predpogoj, da to znamo pa je zagotovo znanje, vlaganje vase, v svojo osebnostno rast. To, kar je obvezno, delajo vsi. Razmišljati moraš, da boš vložil več in svoje znanje s pridom izkoristil in tako na koncu tudi dobil več in osvojil svoj vrh, uresničil svoje sanje ... Si upaš? Si res želiš? Torej lahko!

IO ZKTS sprejel nov pravilnik o licenciranju

IO ZKTS je na svoji seji med drugim sprejel tudi nov Pravilnik o licenciranju trenerjev v Sloveniji. V skladu z zahtevami licenciranja KZS, so se dodali pogoji za vodje mlajših kategorij in vodje kategorij U15 in mlajši. Jasno so se določili pogoji za vse licence, ki bodo v naslednji sezoni tudi striktno spoštovani. Dodalo se je tudi obvezno mentorstvo in pogoji za FIBA licenco. Več si lahko v kratkem povzetku pogledate na tej povezavi. Predlagamo vam, da si pravilnik podrobno preberete in si zagotovite vse potrebne pogoje, tako da v jeseni ne boste naleteli na težave pri izdaji licence.


 

Trener - inštruktor odgovarja


Naš trener inštruktor Radovan Trifunović je tokrat pripravil njegovo razmišljanje na temo postavitve nog pri metu. Teorije so seveda različne, prakse še bolj. V tem zapisu pa boste morda našli odgovor na dileme, ki se vam pojavljajo pri učenju meta.


Vsi vemo, da imajo poleg seveda pravilnega izmeta tudi noge zelo veliko vlogo pri metu na koš. Pa ne samo, da se spustimo v kolenih ampak tudi sama postavitev stopal ima svojo vlogo. 

 

 

Zoran Martić - Prvi tuji trener, ki je delal v kitajski košarki

Zoran Martić odličen trener in predavatelj, ki trenutno deluje na Poljskem. Predaval je že na ogromno naših seminarjih in klinikah, lansko poletje je svoje izkušnje delil med trenerje na Taboru KZS. Vrsto njegovih predavanj si lahko ogledate na tej povezavi. Njegovo moštvo zaseda sicer predzadnje mesto v Poljski ligi a je pred sezono znižalo proračun za kar 50%. Zoranova ekipa je tako relativno mlada, tako da se mora pri svojem delu zagotovo tudi posvečati delu z mladimi. Glede na svoje bogate izkušnje in kariero mu to zagotovo ne predstavlja večjih težav. Nas pa zanima kar nekaj stvari, zato smo ga prosili, da si vzame nekaj minut in nam odgovori na nekaj vprašanj. Definitivno intervju, ki se ga splača prebrati.


 

 

 

Tone Krump v Armeniji in na Kosovu

Že vrsto let izvaja FIBA, v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem in fundacijo Olimpijske solidarnosti, program usposabljanja in izpopolnjevanja trenerjev (Technical Course for Coaches programme). Program, ki traja od šest do dvanajst dni, je v prvi vrsti namenjen strokovnemu razvoju trenerjev mlajših kategorij, ki delujejo v košarkarsko manj razvitih in uveljavljenih državah. Organizacija teh trenerskih tečajev je v domeni nacionalnih olimpijskih komitejev in nacionalnih košarkarskih zvez, pripravo in izvedbo vsebin pa FIBA poveri izbranim strokovnim sodelavcem oziroma FIBA instruktorjem, ki so odgovorni za ustrezno kakovostno raven teoretičnih predavanj, praktičnih predavanj in demonstracij ter praktičnih delavnic.

Kot FIBA inštruktor v tem programu že vrsto let zelo uspešno in s pomembno vlogo sodeluje Janez Drvarič, letos pa je FIBA k sodelovanju povabila še enega slovenskega strokovnjaka, Toneta Krumpa.


 

 

 

Če potrebujete karkoli v zvezi s trenerstvom nam pišite!

facebook link
youtube

To sporočilo vam je bilo poslano, ker ste vpisani v bazo ZKTS

Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije

Leskoškova 12, 1000 Ljubljana